Írók/fordítók

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Arya
2024. március 8. 08:12
#511
Valaha imádtam keresztrejtvényt fejteni, de ez túlmutat azon. Már minden topikot átnéztem, de még mindig nem találom a kérdést. Sorry.
Talán idejétmúlt, okafogyott? Na az én türelmem is elfogyott!
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. február 27. 10:43-kor írt üzenetére.
Titti
2024. március 3. 07:15
#510
Mostanában nem ér rá – ezt mondta. Lehet túl sok feladattal bíztam meg? Ma utána kell járnom ennek. Nem szeretném, ha zsarnoknak titulálna. 😊
Itt az idő szépnek ígérkezik. Talán sikerül séta közben kiderítenem. 
Veled is kéne egyet sétálnom, mert én még mindig nem értem... Persze az is elképzelhető, hogy csak azért nem, mert nem rám tartozik. Ez esetben tehetetlen a lelkem. 😉
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. március 3. 07:04-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. február 27. 10:43
#507
Gondolok. Jelenésed van a másik topikban. Ha nem megy, szólj, majd megírom én. Csakneked. 😍
1
Ez egy válasz Arya 2024. január 31. 16:51-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. január 31. 12:19
#505
https://www.youtube.com/watch?v=K1f_BLHBkD8
Csakis ez a romantikus dal, és a vad rock, amitől a szülők falra másztak.
1
Ez egy válasz Arya 2024. január 31. 12:15-kor írt üzenetére.
Arya
2024. január 31. 12:15
#503
Szécsi Pál? Koós János? Aradszky László? 
Melyikük hangja tetszett leginkább? Mikor rákerestem a régi dalokra, meglepett, mennyi jó hangú énekes férfi volt. Hova lettek ma az ilyenek? Nem ők. Hanem akik hasonlók és megtehetnék, hogy énekeljenek hasonlókat magyarul, nekünk?
De nekem tetszett ez is:  https://www.youtube.com/watch?v=Z-iBb7VQ1So&list=OLAK5uy_nvnYnqvPCOgtDr_y0Y0SHGy8imuIVzRlQ&index=13
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. január 31. 11:33-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. január 31. 11:33
#502
Mint szerző, kiemelkedőnek tartottam és tartom ma is, de amikor ő adta elő a dalait, azt nem szerettem. Ugyanezek a dalok más előadásában a kedvenceim. A "Kell, hogy várj" az iskolai zenekarunk előadásában tetszett a legjobban. Akkor úgy éreztem, hogy ők a világon a legjobbak. Az volt a nevük, hogy Vénusz együttes.
1
Ez egy válasz Arya 2024. január 31. 08:55-kor írt üzenetére.
Arya
2024. január 31. 08:55
#501
Kíváncsiságból meghallgattam ezt a számot: https://www.youtube.com/watch?v=vExu2oKx388
Tényleg lehet rá táncolni. 

Aztán ezt is: https://www.youtube.com/watch?v=Gt4mvoO2evg
Mind tetszett, bár nem újak, de eléggé... Romantikusak? 
Ez a pár lett tőle a kedvencem: 
08:48 Kell, hogy várj Máté Péter
27:21 Éjszakák és nappalok Máté Péter
44:07 Ott állsz az út végén Máté Péter

Meg kellett volna döbbennem, hogy milyen keveset élt. Aztán eszembe jutott amit írtam az angyalokról. Nem azért mert én írtam. Önigazolás? Lehet, de ennek az angyalnak se kellett volna meghalnia. Főleg nem úgy, hogy alig élt. De legalább az útja végén ott állt mellette Edit. 

Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.
1
Ez egy válasz Álmoska5 2024. január 31. 00:02-kor írt üzenetére.
Álmoska5
2024. január 31. 00:02
#500
Arya ÉDES!
Igen. Nyugodtan merjed nevezni terápiának.  Én elneveztem:  A R Y Terápiának. Azóta alkalmazom is, Már olyan eredményeket értünk el, hogy tegnapi napon a hosszú szünet után Aranykorú Idősek Klub újra indulásával első programja Jelmezes kiöltözési farsangi zenés vacsorás  (virsli- sült kolbászos tál) estet szervezett tombola sorsolással egybekötve.
Feleségem gyönyörűen kikészítette megát. Nem ismertem rá. Korához méltóan készítette el arcát és ruházatát. Merem állítani hogy a sok német és más nemzetiségű idősödő Úrhölgyek közül ő volt a legszebb.  ( Privátba elküldöm az est alatt készült fotókat, hogy ne érjen az  elfogultság vádja, ha az elérhetőséged címét az én adatlapomon szereplő névre szíveskednél megküldeni)
"Ary" Terápia hatása már az öltözködés előkészületeinél megmutatkozott! Én is " kis öltözködési"  segítségével elkészültem és boldogan indultunk a találkozóra. Megvásárolt 5 db tombola jegyemből 3 számomat kihúzták 1 pezsgő, 1 bor és 1 tusoló szerencsés tombola nyertese letettem. Feleségem szeméből ki  ragyogott a boldogság csillaga. Lilékéink is boldogok lehettek, amikor a zenész eljátszotta a Máté Péter: Ne menj el.... számot, felkértem táncra Nejemet. kinek arcán a meglepettség vonalai volt  olvasható, de boldogságban, egymás kezét szorítva, a tánchelyre mentünk.  Boldog kézcsók adásával  -stroke betegséget feledve -  ráncoltunk és öleltük egymást.

Két napja nem éreztem csak szánalmat iránta, de most valamilyen ISTENI  sugallat hatotta
boldogság öröm ült ki rajta. 39 év 62 napján boldoggá tudtam őt tenni, ki tudja, hogy már rég, (három év óta) más nőt szeretek. de értékeli azt, hogy  a házassági szentségüknek eleget téve hűséggel hálálom meg   gondozói tevékenységét irántam.
Igena simogatásnak és  azölelésnek  fantasztikus ereje van.
Köszönettel:

"Álmoska"
1
Ez egy válasz Arya 2024. január 29. 10:06-kor írt üzenetére.
Arya
2024. január 29. 10:06
#499
Kedves Álmoska5!

Örülök, hogy felfedezted te is ez ősi tan csodáját. Javaslom folytasd a terápiát.
Igen, terápiának merem hívni, mert nem csak a testet kell rendszeresen ápolni, karbantartani, a léleknek ugyanúgy szüksége van erre. Veszíteni nem fogsz vele, ezt már tapasztaltad. A nyereséghez viszont gyakorlás kell, mint az íráshoz, olvasáshoz, szeretkezéshez.  Az érintés ugyanolyan öngerjesztő folyamat, mint a szeretkezés. Mondhatnám egyfajta szeretkezésnek is, bár nyilvánvalóan lényeges a különbség. 

Kívánom, hogy találd meg azt amire vágysz. A békét magadban és meg tudd adni ezt annak is, aki az életedben a társad.
1
Ez egy válasz Álmoska5 2024. január 28. 22:56-kor írt üzenetére.
Álmoska5
2024. január 28. 22:56
#498
Kedves Kislány Arya
Mi településünkben 12:00 órakor van a Vasárnapi Nagy Mise a Templomunkban. Kértem az Urat, hogy könnyítsen a helyzetünkön  és  engem hívjon magához élőbb    úgy is nagyon súlyos szervi bajain vannak, s így mozgáskorlátozottan minden férfi munkát lát el nyolcvankettő évesen.
Arya Kedves! Megfogadtam a takácsodat, magamhoz öleltem mielőtt elbúcsúztam. Meglepődött és boldogan két tenyerét az arcomra téve szájon puszilt , s egy könnycsepp gurult le az arcán!   Igen, ő küzd az életben tartásomért, miközben a sajátját is feláldozza értem. 
Okos tanácsot adtál!  Nejem visszaölelésébe és a kedvesem puszijába benne volt a húségem és becsületem elismerése, így lelkünk megbékülésben részesült.

Arya! Fiatalon is lehet ,bölcseknek, szívből jövő, jó  tanácsot adni. Köszönöm!💋

"Álmoska5"
2
Ez egy válasz Arya 2024. január 28. 10:54-kor írt üzenetére.
Titti
2024. január 28. 14:40
#497
A csudába! Kimaradt egy rész innen: Viszont azoknál se írom azt le, mert félreérthető volna. Vagy csak összekeveredett. Mindegy nem írom még egyszer. Talán nem is lényeges. Elképzelhető, hogy megnyomtam itt véletlenül pár mondat után a Ctrl+Z-t. :D
1
Titti
2024. január 28. 14:34
#496
Létezhet komment érzelem nélkül? Ha semmit sem érzek, akkor nincs miről írnom. Ha nem tetszik, akkor a „kevesebb néha több" technikát alkalmazom és kihagyom a kommentelést. Ha nem írok rá semmit, akkor én leszek attól több, együttérzőbb, stb. Legtöbbször a pontozást is kihagyom, mert hátha másnak tetszik és ne rontsam már le más kedvencét. Nem rúgok bele az utcán se más cicájába csak azért, mert a gazdija nekem nem szimpi. 
Ha valami tetszik, akkor sem mindig megy a komment, csak akkor, ha úgy érzem, tudok hasznosat mondani az írásról. Ez talán hiba, mert az életben se elég csak tudni, hogy szeretek valakit, ha nem mondom ki, ő nem fog tudni róla. 
Akad sok olyan írás, aminél felmerül bennem, hogy én azt már olvastam, vagy akár én is írhattam volna. A tieidnél ez utóbbi, de ezt megbeszéltük külön. Ha veled kevertek volna össze, nem is csodálkoznék rajta. 😇😀 Nemrég mondtam épp a barátnőimnek, hogy nekem két apum és két anyum is van. Egy a valóságban és egy-egy virtuálisan. Erre lehülyéztek, mert anya csak egy van. 😂 De lelkitárs lehet több is, igaz? 😀 Olyan akivel hasonlóan gondolkodunk... Viszont azoknál se írom azt le, mert félreérthető volna.
Egy kulturált hozzászólás – szerintem –  nem merülhet ki annyiból, hogy ez nem jó. Ha nem indokolja meg a komizó, akkor az inkább kekeckedés csak. De mindegyikre, amelyiket olvastam írhattam volna valamit, mert mindegyiknél éreztem is valamit. Kizártnak tartom, hogy másnál ez ne így legyen. 
Én sem akarok megbántani egyetlen embert sem, ha igazi kritikát ír, akkor sem, ha nekem más a véleményem. Akkor nem is tudom, ha csak gondolja. 😀 Akit felkérek egy olyanra, azzal szoktam vitatkozni, bár nem mindenki partner abban. Azért szerencsém volt eddig az esetek 99 %-ában. 😉 A maradék 1 % ugyanis semmit sem tudott írni. Kedves az aki végig olvassa a kérésemre, de az jut róla az eszébe, hogy „kabbe, miért büntetsz engem ilyesmivel?" Neki meg szoktam köszönni és továbbra is megbecsüléssel gondolok rá. 
De aki itt minden kérés nélkül szimplán csak ehhez hasonlót ír, azt gonosz kommentelőnek tartom és azt tudjuk, hogy a válaszaink, szavaink tükrözik a jellemünk, emberségünk egy bizonyos részét. Szerintem így lehet kategorizálni az „ördögöket". Biztosan lesz aki ezzel sem ért egyet. 😊 Pedig ez csupán egy magyarázat neked és picit hosszabban Doriannak is.
2
Ez egy válasz Lolamacko 2024. január 28. 12:24-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. január 28. 12:24
#495
Képzeld, mikor megjelenik egy írásom, akkor olyan nagyon várom a hozzászólásokat, kritikákat. Volt, amikor én is írtam, de aztán belegondoltam abba, hogy az aki írta a történetet, talán megbántódik, és nem szeretnék soha, senkit megbántani, még akkor sem, ha nem tetszik amit írt. Ha azt látom, hogy valakit nagyon lepontoztak, akkor nyomok neki egy 10 pontost, hátha jobb hangulata lesz. Amikor meg velem együtt jelenik meg valaki, akkor az aznapiaknak mindig adok 10-10 pontot már éjfélkor. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy engem nem lehet komolyan venni, kritikában nem vagyok jó. Hozzászólni is érzelmi alapon szoktam.
1
Ez egy válasz Titti 2024. január 28. 08:28-kor írt üzenetére.
Arya
2024. január 28. 10:54
#494
Kedves Álmoska!

Ha a kérdésed arra irányult volna, hogy mit tehetnél meg bárkiért, akkor a válasz benne van a lenti történetben: Szeresd, mert a szeretet nem korfüggő, és nem csak egy valakit lehet szeretni. Nyilván nem lehet mindenkihez kedvesnek lenni, de ha éreztél valamit iránta, akkor érintsd meg nyugodtan. Hidd el, nem lesz az kellemetlen egyikteknek sem. Ha naponta legalább egyszer pár percre csak megöleled... 
Nem, ne higgy nekem! Próbáld ki! 💖
1
Ez egy válasz Álmoska5 2024. január 27. 23:17-kor írt üzenetére.
Titti
2024. január 28. 08:28
#493
Hát nem egyértelmű? 😛 Természetesen mindenben egyetértek veled, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ki a gonosz-kritikus. 😇 Aki elolvas három sort és az jut eszébe, hogy „kabbe" az nem gonosz. Csak az, aki ezt le is írja. 😂 Kivéve, ha felkérésre teszi. Igen, olyan is lehetséges. 
Meg ujjgyakorlat is (bullshit? 😅)
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. január 27. 21:48-kor írt üzenetére.