Mi kéne még az oldalra?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Arya
2024. január 13. 02:32
#675
Megint csak kalibannal kell egyetértenem. Mert ha elfogadjuk ezt az indokolást, akkor a homo címke törlésre kerülhetne. Ugyanakkor az egy réteg igénye, bár elismerem, hogy a férfiak zöme inkább elfogadja a leszbizést, mint az egymás közötti szexet. 
De ha kategóriákban gondolkodunk a biszex mégse fér egyikbe se bele. A legtöbb embernek teljesen elképzelhetetlen egy olyan hármas lelki kapcsolat is, amikor én, mint nő egyszerre vagyok szerelmes egy másik nőbe, de ez mellett egy férfit is szerelemmel szeretek. Erre 100-ból 99 ember azt mondja, hogy lehetetlen. Pedig tudjuk, hogy a lehetetlen dolgok csak a saját korlátainkat tükrözik. Viszont egyszerre sosem lehetek mindkettővel, mert akkor féltékeny lennék. Ezt se sokan értik meg, mert nem akarják elfogadni már a lelki kapcsolat dolgot sem. Mindezt pedig azért írtam le, mert bárhogy is ellenkeznél, ez a valóság. Ez az igazi biszex és ha én egyszerre tálalom ezt egy történetben, akkor az sokak számára lenne hihetetlen mégse fér egyik kategóriába se bele, bár talán  közelebb állhatna a heteróhoz és mégsem.
Ez az indokolás nem a legérthetőbb talán, hát megpróbálom más szemszögből mutatni. 
Van olyan gruppen, amikor egy nőt végigkefél kettő vagy több pasi. Előfordulhat ennek a fordítottja is, meg olyan is amikor több különnemű vesz részt benne. Ez utóbbinál is előfordulhat olyan, hogy kizárólag különneműek érintkeznek egymással, azonos neműek maximum kezet fognak. De előfordulhat olyan is, amikor már nagyon összegabalyodnak és a férfiak eltévesztik a lyukat és némelyik nőben is felmerül a kérdés, vajon milyen íze lenne egy partnernőjének. Ezek mindegyike beleférne ugyan a gruppen címkébe, tehát felesleges lenne különválasztani. Tényleg felesleges? Ha csak arra gondolsz, hogy választanod kéne, mert egyik fajtában muszáj lenne valami okból részt venned, akkor is így gondolnád? Vajon biztos, hogy neked mindegy lenne? Kétlem. Ez a legutolsó szerintem megérdemelné a biszex kategóriát mindenképpen, bár mások más nézőpont miatt választhatnák.
Az orvos és a nővér ritkán dolgozik külön, viszont van amikor az orvos személye kerül előtérbe a sztoriban, van amikor kimondottan a nővérke a főszereplő. Pedig a kettőt lehetne egy kalap alá is venni. Olvastam olyan orvosregényt is, amikor az orvos csak lelki támaszt, lelki segítséget nyújtott, egyfajta kerítő jelleggel. Mégis az orvosregények között jelent meg, mert őt tekintették főszereplőnek, nem azokat akiknek e történetét elbeszélte a mű. Mondhatnám téves kategorizálásnak, valamelyik kiadó mégis így döntött. Elárulom, hogy a statisztikák szerint azok közül annak lett az olvasottsága a legkisebb. Talán véletlen, talán nem. Te hiszel a véletlenekben? Én hiszem, hogy mindennek oka van. Nem akarnék erről vitatkozni,de az biztos, hogy a pontatlan címkézés csalódást, a csalódás lepontozást és még több ellentétet szül. Itt, névtelenül, elvileg mindenki lehet őszinte. A címkézésnél miért ne lehetne? Nyilván felmerül a lehetősége a tévedésnek, néha tudatlanságból választunk más címkét. Ok, ez utóbbit kéretik csak rám értelmezni, mert senkit sem akarok megbántani, aki azt nem érdemli. Erre jó a fórum, mert felhívhatják a tévedésekre a figyelmet. 
Még így is kalibannal értek egyet. 🙂
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. január 12. 23:28-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. január 12. 23:28
#674
Azért boncolom tovább. Ha homo, akkor úgyis fújolják, ha biszex, megint csak belekötnek, mert volt benne homo. De ha homo, akkor az mindig felülírja a fejekben, bármi is van benne. szóval sztem felesleges az extra címke. Így sem címkézik fel a homo tartalmat, mert akkor csak rákattint az olvasó.
1
Ez egy válasz kaliban 2024. január 12. 15:43-kor írt üzenetére.
kaliban
2024. január 12. 16:21
#672
Tisztelt Szerkesztők!  
Ha már a címkéknél tartunk, akkor a A túlnépesedés ellenszere c. képregény, illetve a A kiszavazó show c. íráshoz hasonló témájú történetekhez pedig javasolnám a "gyilokpornó" címke bevezetését. Ezek az S/M-en már jelentősen túlmennek (abban nem valakinek a megölése a cél), a Bizarr-ba pedig nagyon sok minden belefér, mindenféle fétis, extrém dolog, de az emberölés abba sem. Ha a családon belüli írások jogi megítélése miatt aggódtok, írtok hozzájuk "bevezetőt",  akkor az ilyen kivégzős sztorikhoz nem kellene valami hasonló jogi rizsa, ami mentesíti az oldalt, ha valaki komolyan veszi?  
Bevallom a bizarr történeteket kedvelem, de az említett két publikáció már kívül esik az érdeklődési körömön. Ezért kérem, hogy fontoljátok meg ennek a címkének a szükségszerűségét is, akkor majd tudni fogom, hogy mi az amit biztosan nem fogok elolvasni. 
Köszi: Kaliban
1
Ez egy válasz kaliban 2024. január 12. 15:43-kor írt üzenetére.
kaliban
2024. január 12. 15:43
#671
Alapvetően igazad van, hogy lefedné a két kategória ha együtt meg lehetne jelölni, de a feltöltésnél vagy hetero v. homo állítható be, egyszerre a kettő nem.  Szerintem fő kategória gyanánt csak a nemek szerinti bontás kellene (hetero - homo - leszbi - biszex), az összes többi, pedig szabadon pipálható lenne. Ha a robot és lakáj címke elfér, akkor biszex is lehetne. Pont az utóbbi napokban volt néhány olyan írás, ami alapvetően hetero történet, de volt benne némi homo akció is, ezek jelölésére lenne kíváló a biszex címke.
Az olvasók közt biztosan akad jónéhány, aki a homo jelzésű írásba bele sem kezdene, de egy biszex sztori még beleférne neki.
3
Ez egy válasz doriangrey 2024. január 12. 12:04-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. január 12. 12:04
#670
Ezt már valahol korábban elmagyarázták. a biszex az voltaképpen homo/leszbi és hetero. Szóval lefedi a kategóriát, csak ugyanúgy fújolnak a többiek, ha homo lesz benne. 

Kurva jó a feliratod, nagyon röhögtem.
1
Ez egy válasz nyki 2024. január 11. 07:55-kor írt üzenetére.
Éva596
2024. január 11. 08:36
#667
Az Egyben tartott család megjelöléséből hiányzik a homo megjelölés, annak ellenére, hogy erről szól az egész.
1
nyki
2024. január 11. 07:55
#666
Miért nincs biszex kategória vagy címke?
Igény láthatóan lenne rá.
2
T
Törté-Net
2024. január 4. 23:39
#665
Kedves Éva596 és sztbali!

Köszönjük, mindkét helyen pótoltuk a címkét.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Éva596
2024. január 3. 14:25
#664
A Zsuzsi kalandjai 9. résznél, nem kellene a homo jelzést is feltenni, a két pasi elég egyértelműen elégíti ki egymást.
1
T
Törté-Net
2024. január 2. 23:25
#662
Kedves sztbali!

Köszönjük az ötletet, fel is került a választható címkék közé. 🙂

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz sztbali 2024. január 2. 08:32-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. január 2. 11:42
#661
Egyetértek, az orvos jelzést én is többször kerestem, és ha nővér van, akkor ott fölbukkannak az orvosok is.
1
Ez egy válasz sztbali 2024. január 2. 08:32-kor írt üzenetére.
sztbali
2024. január 2. 08:32
#660
Tisztelet Törté-Net!
Felmerült bennem egy kérdés. A nővér címke szerepel a címkék között, de az orvos nem. Néhány történet orvost is jelöl, ezért a kérdés az, hogy ez a címke bevezetésre kerülhet-e vagy ezeket is nővér címkével lehet ellátni?
1
Titti
2023. október 27. 14:29
#659

Kicsit meghasadt most a személyiségem, mert magamnak válaszolok. 😇
Kizárólag azért, hogy támogassam Lolamacko javaslatát. Az ő hozzászólásánál pedig növelem a tetszésindexet. 🤗

2
Ez egy válasz Titti 2023. augusztus 27. 07:04-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. október 27. 08:04
#658

Nem kell, ne írj Gini - ről, nem olvasom el, nem is érdekel. Nem neked írtam. Meg úgy egyáltalán ne írj nekem!

2
Ez egy válasz Arya 2023. október 27. 02:48-kor írt üzenetére.
Arya
2023. október 27. 02:55
#657

A pontozáskor kötelező jellegű vélemény nyilvánítást én is támogatnám. Legalább kísérleti jelleggel, mert ha emiatt elmenne a pontozástól az olvasók kedve, akkor vissza lehetne állítani úgy, ahogyan most van. Szerintem egy próbát megérne.
Az állóvíz felkavarása, azaz az érdekek ütköztetése, a vélemények "kikényszerítése" szerintem pozitív dolog. Olyan nincs, hogy valakinek ne legyen véleménye, legfeljebb nem tudja megfogalmazni. Erre jó az, amit teszel, meg talán az én "ámokfutásom" is. 😀 
Aki nem tudja megfogalmazni a véleményét legalább pár szóban, annak joga van pontozni? 

4
Ez egy válasz Lolamacko 2023. október 26. 22:27-kor írt üzenetére.
Arya
2023. október 27. 02:48
#656

Ha én írnék egy Gini nevű lányról, azt elolvasnád? Regina, Laci, Andris és Vivien története elkészült, csak még nem döntöttünk róla érdemes-e bárhova feltenni, mert csak írásgyakorlás volt a célja. Nos? Kell olyan neked?

1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. október 26. 22:15-kor írt üzenetére.